Bo på vingård i Toscana

Bo på vingård i Toscana

En av våra producenter, Fattoria Valacchi i Toscana, har den goda smaken att befinna sig i paradiset. Hand i hand med ett gott och engagerat vingårdshantverk drivs här ett agriturismo som vi varmt rekommenderar!

Fattoria Valacchi heter vingården, Al Gelso Bianco heter semesterboendet på gården. Cypressallén som leder oss från den kringelikrokiga landsvägen upp till gården är en vattendelare mellan livet i allmänhet och det totala lugnet. Bland det första som möter oss är katten som vet hur livet ska hanteras. Aldrig har jag gått ner i varv så snabbt!

Al Gelso Bianco har 7 mycket välutrustade lägenheter i olika storlekar från 2 bäddar upp till 7. Varje lägenhet har en egen terrass, antingen med hänförande utsikt över Toscanas eviga kullar eller inbäddad i ett lummigt lugnt från gårdens trädgård. Gemensam pool finns med barnvänliga ytor och i ett skuggigt skogsparti gömmer sig en spännande lekplats. Irene Sanesi, som äger och driver Fattoria Valacchi och Al Gelso Binaco tillsammans med sin mamma Stefania, berättar att det var viktigt för henne att skapa en plats för alla, med eller utan barn. Hon har verkligen lyckats och hennes glädje och energi smittar mitt i semesterlugnet.

En del i magin med denna plats är att du vet att de andra gästerna finns där, de dyker upp ibland, man hälsar på olika språk, men ändå känner du dig helt ifred på jorden. Skönheten i varenda detalj bidrar till välbehaget och inte minst människorna som arbetar där. För mig är det en enorm bonus att vistas på en plats och upptäcka att de som arbetar där verkar älska sitt jobb!

Jag låter bilderna tala för sig själv!

Jag kan babbla på hur mycket som helst om Al Gelso Bianco men skonar er och låter bilderna tala. Vill ni ha tips om hur ni kan lägga upp en resa hit så tveka inte att mejla: katarina@2goda.se

Denna text kommer från hemsidan 2Goda.se som jag driver tillsammans med min man Håkan.
Vi importerar vin från små vinodlare i Italien och delar med oss av kunskap och erfarenheter längs vägen.

Dela inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =