5 i topp indiankrasse!

Indiankrasse, Tropaeolum majus, är en räddare i trädgården. Växer så det knakar, blommar så det sprakar och sprider sig om du vill men är enkelt att rensa bort. Känner du någon som har indiankrasse i trädgården är det strålande tider nu att gå dit och samla in frön och gräva ner hos dig redan nu i höst eller spara torrt, svalt och mörkt till våren.

1

Indiankrasse är vackert med sitt friska frodiga bladverk och små lysande blommor som produceras i mängder hela säsongen. Bilderna är tagna idag, 19 oktober!

 

2

Indiankrasse är minst lika bra som daggkåpa på att samla vackra vattendroppar i bladens mitt och vattenstänk över hela bladytan. En stilla sensommar- eller höstmorgon är det värt att ta en sväng i trädgården innan dagen drar igång och se hur daggen har samlats i bladen.

 

3

Indiankrasse blommar i många olika färger, enfärgade, tvåfärgade eller melerade. De verkar hitta på sina egna blandningar och färgskiftningar.

 

 

4

Indiankrasse är suveränt att använda som räddare i nöden i trädgården. Om du har ett hörn som du inte vet vad du ska göra med eller inte hinner fixa i ordning kan du så indiankrasse där en säsong för att tillfälligt täcka marken med något vackert. Du håller ogräset borta och det ser snyggt och välplanerat ut. Redan bladverket gör susen!

 

5

Indiankrasse frösår sig villigt. Vill du ha dem kvar är det bara att njuta men sprider fröna sig där du inte vill ha indiankrasse är det enkelt att dra upp plantorna på våren. Kanske sätta i kruka eller ge bort?

Så ut och samla frön om du har möjlighet så kan du få söta indiankrasseplantor till våren!

Ha en fin dag!
önskar Katarina

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =

Rulla till toppen