’Rumba’ − en fantastisk ros!

Floribundarosen ’Rumba’ kallas tvåfärgad, men jag skulle hellre säga flerfärgad. Blomman bjuder på olika färger beroende på hur ljuset faller, vilket väder det är, vilken jord rosen växer i och vilken i period i livet blomman är. ’Rumba’ åldras med grace och byter färg allteftersom den vissnar. En solig dag ser du en färg och en gråmulen julikväll ser du något helt annat.

’Rumba’ kan från en vinkel och ganska nyutslagen se helt persikofärgad ut.
Flera ’Rumba’-rosor utslagna vid olika tid visar olika färger.

 

’Rumba’ blommar hela sommaren!

’Rumba’ vill stå ljust och lapa så mycket sol som möjligt i en näringsrik och väldränerad jord. På en bra plats bjuder den på riklig blomning hela sommaren.’Rumba’ är en fantastisk rabattros men kan med fördel planteras i stor kruka på terrass och trappa. Den kommer dra blickarna till sig!

Plantera gärna ’Rumba’ på förommar eller höst!

Du kan välja att köpa ’Rumba’ som barrotad eller odlad i kruka. Barrotade rosor planteras bäst under höst eller vår/försommar. Låt den barrotade plantan stå i en hink med vatten före plantering. Rötterna ska inte torka ut! Plantera ganska djupt i bra planteringsjord uppblandad med kompost för bästa start. Vattna ordentligt och fyll på med mer jord vid behov. Krukodlade rosor kan planteras i princip hela växtsäsongen men även för dem är höst eller vår/försommar bäst. Planterar du krukodlade rosor mitt i sommaren följer noga passning och vattning för att växten ska kunna etablera sig ordentligt.

KORT OM ’RUMBA’
Rosgrupp: Floribundarosor
Växtsätt: rabattros
Storlek: 60 cm hög, 60 cm bred
Doft: stark
Växtzon: I–IV
Blomma: gul-orange-persika-röd, fylld
Blomning: remonterande.

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − åtta =

Rulla till toppen